VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
VÄRMLAND
SV

En hälsocoach som vill göra avtryck

Youhealthy startades i somras av drivna Nellie Malm Frelin. Idrott och hälsa har alltid legat henne nära om hjärtat och hon vill nu dela med sig av de verktyg hon fått med sig. Att studera på distans öppnade upp möjligheten för Nellie att hålla på med det hon verkligen ville och hon kan nu forma sitt arbete precis som hon vill. Nästa steg för Nellie och Youhealthy är att komma ut och hjälpa folk, vilket är hennes huvudsakliga mål.

Hälsa som helhet har varit ett starkt intresse för Nellie Malm Frelin sedan hon var liten. Det grundar sig i saker som har hänt i familjesituationen och saker hon har varit med om som barn och under sin uppväxt. Hon har trots sin unga ålder bland annat lidit av panikångest, utmattningssyndrom och varit sjukskriven 3-4 gånger. Hälsa har alltid varit en kamp i hennes liv. Idag mår hon bra och känner att hon vill hjälpa andra med hjälp av de verktyg som hon lärt sig på vägen.

Nellie har tränat i många år och kom tidigt in på idrott, som barn sysslade hon med både handboll och fotboll och började på senare år att gå på gym. Hon har även tävlat i bikini-fitness så fysisk aktivitet och hälsa har alltid funnits omkring henne. Mat och kost är inte heller någonting som kommit på senare år utan det är ett intresse som funnits med henne ett bra tag. Hon flyttade till Karlstad från Katrineholm, hon jobbade ett år innan hon kom in på Kastad universitets program för idrotts- och hälsocoach som hon tar examen från i juni nästa år.

– Jag har alltid känt att det just det här som jag vill hålla på med, säger Nellie.

Under studiernas gång har hon känt att det inte räcker att bara studera, hon längtade efter att jobba också och komma igång med karriären. Hon kände dock att livet som anställd inte var för henne utan har alltid haft en vision om att hjälpa andra på sitt sätt.

– Jag kände för ungefär ett år sen att jag kanske ska starta eget och bygga upp just det arbete jag vill hålla på med, säger Nellie om valet att starta eget företag.

Hon började spåna på sin företagsidé och köpte en domän till en hemsida i December 2020. Sedan dess har hon jobbar med att utveckla sin hemsida och funderat på sin affärsidé och vad hennes vision är. Hon ville kombinera ihop sina tidigare erfarenheter, de verktyg hon hade och det hon lärt sig på sin utbildning till det perfekta konceptet för henne. Nu under sommaren 2021 Registrerade Nellie sitt företag ”Youhealthy”.

– Fokus för mig är hälsocoachning. Det är hela livsstilen, inte bara kost eller bara träning. För mig handlar rollen som hälsocoach om personlig utveckling, hur man lägger upp vaner, motivation och allt som hör där till, förklarar Nellie.

Nästa steg för Nellie och Youhealthy är att börja synas ordentligt och få en fot ut i yrkeslivet. Även om pandemin inte är över är hon glad att hon startade företag när hon gjorde då samhället mer och mer öppnar upp och folk vill ses och träffa människor. Nellies utbildning har lämnat utrymme för henne att jobba med sitt företag på sidan, speciellt nu under pandemin när de har haft distansstudier. För henne passade det perfekt att starta eget företag under studierna.

– Jag önskar att jag om fem år kan försörja mig på mitt företag. Iallafall att jag får en inkomst från det och att jag får chansen att träffa och hjälpa människor. Jag vill göra ett avtryck, oavsett om det är litet eller stort.

Gå gärna in på Nellies hemsida: https://youhealthy.se/
Följ Youhealthy på sociala medier: @youhealthy.se

Text: Matilda Greén

Relaterade historier

Se alla historier

En idéspruta som vill skapa värde

Simon Byström är en riktig idéspruta som alltid velat starta företag, just...

Läs mer

Han har hela paketet

Vi har fått chansen att prata med Johan Johansson som håller på...

Läs mer

Drivhuset Karlstads senaste tillskott

Idag den 1 september får vi en ny kollega. Josefin Danielsson börjar...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!